Alustavate koolijuhtide arenguprogrammi läbib 17 koolijuhti

BNS
Copy
Lisaks lastele vajavad koolitust ka koolijuhid
Lisaks lastele vajavad koolitust ka koolijuhid Foto: Sille Annuk

Sel nädalal sai alguse alustavate koolijuhtide VII lennu pea aasta kestev arenguprogramm, millest võtab osa 17 üldhariduskooli juhti.

Konkursi käigus valiti välja 17 üldhariduskooli juhti, osalejate seas on juhte nii haridusvaldkonnast kui väljastpoolt, edastas haridus- ja teadusministeerium.

”On oluline teadvustada, et areng on pidev protsess ja koolijuht on esiõppija rollis,“ ütles Saku gümnaasiumi värske juht Keit Fomotškin. „See programm on meile edukaks stardiks ülivajalik, sest annab teadmisi, praktilisi oskusi ning võimaluse üksteist sel teekonnal toetada. Meil on väga kihvt lend – juba on näha osalejate motiveeritust, uudishimu, julgust küsida ja jagada ning sihikindlust,” lisab ta.

Haridus- ja teadusministeeriumi peaekspert Eneken Juurmanni sõnul pole ühtegi kursust, mis koolijuhi ametiks täielikult ette valmistaks. "Koolijuht peab igaühes nägema õppijat ja olema ise elukestev õppija. Kogu organisatsioon võidab sellest, kui juht saab paremaks,“ sõnab ta.

VII lennu õpiteed toetavad haridusmentorid Heidi Uustalu ja Rein Uusmaa.

Esimene alustavate koolijuhtide lend kogunes 2015. aastal ning praeguseks on programmil ligi 100 vilistlast. Alustavate koolijuhtide arenguprogrammi algataja on haridus- ja teadusministeerium. Seda viiakse ellu koostöös haridus- ja noorteameti koolituskeskusega Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles