Jääaja Keskuses avatakse mudilastele hariv tegevustuba

BNS
Copy
Jääaja keskuses lisandus tegevust mudilastele
Jääaja keskuses lisandus tegevust mudilastele Foto: Visit Estonia

Jääaja Keskuse teisel korrusel avatakse 23. augustist hariv ja atraktiivne tegevustuba, kus leiavad eakohast tegevust lastele vanuses 2-8.

Tegevustoa sisustus on tuletatud Jääaja Keskuse üldisest temaatikast, mis muudab toa omanäoliseks, uudseks, põnevaks ning samas ka harivaks. Tegevustoas on palju erinevaid käelisi tegevusi ning minimaalselt digitaalseid lahendusi, et pakkuda külastajatele tegevusi väljapool nutiseadmeid.

Tegevustoast leiab uudseid lahendusi nagu jääpanga-keks, mammuti seinapusle, jääkoopad, kuhu sisse on peitnud end vahvad Eesti looduse tegelased ja palju muud põnevat ning omanäolist. Aktiivsemad lapsed saavad energiat kulutada ronimisseintel, osavust saab proovida maailma kõrgeimate tippude tabamisel ning rahulikult saab lesida hiigelmoreenide vahel või uurida elu jää-ülikoolis. Ruumis hakatakse korraldama ka erinevaid perepäevi ning lisaks pakume võimalust rentida tuba laste sünnipäevade tarbeks.

Jääaja Keskuse tegevjuht Sigrid Sepp ütles, et ruumi kontseptsiooni töötati välja koos OÜ Pult disaineritega. "Meie peamine soov oli, et tuba jätkaks Jääaja Keskuse üldist looduse ja loomade temaatikat. Ning muidugi, et oleks ka laste jaoks vahva ning hariv kogemus. Testisime tuba korduvalt erinevas vanuses laste peal ning tegevust ja müramist jagus samaaegselt nii kahe- kui ka kuueaastase jaoks".

Jääaja Keskuse ekspositsioon pakub külastajale ülevaadet jääaja tekkepõhjustest ja mõjust maakerale, Eestile ja Vooremaale, tutvustab Eesti looduse ja inimasustuse arengulugu pärast viimast jääaega ning kliimamuutuste põhjuseid ja nende uurimist. Jääaja Keskuses on võimalik tutvuda elusuuruses eelajalooliste loomadega ja kogeda elamuslikku ülevaadet sellest, kuidas on aastatuhandete jooksul kujunenud maailma ja Eesti loodus.

Laste tegevustuba valmis OÜ Pult abiga LEADER-projekti "Jääaja Keskuse lastetegevustoa loomine" raames. Lastetuba on kõigile külastajatele avatud argipäeviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles