Õpetajaks õppida tahtjaid on üha rohkem

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Üks populaarsemaid õpetaja erialasid on klassiõpetaja eriala. Fotol  Pärnu  klassiõpetajad Kaja Nurk ja Ene Alunurm.
Üks populaarsemaid õpetaja erialasid on klassiõpetaja eriala. Fotol Pärnu klassiõpetajad Kaja Nurk ja Ene Alunurm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uuele õppeaasta eel õppima asuvaid tudengite arvu kokku lüües ja varasemaga võrreldes saab Tallinna Ülikool kinnitada, et õpetajakoolituse erialadele kandideerijate arv on viimastel aastatel üha suurenenud.

Selle tendentsi üheks näiteks on viimatine, augusti keskpaigas toimunud lisavastuvõtt mitme aine õpetaja erialale, kuhu esitati 31 avaldust ja vastu võeti 13 uut õppurit. Põhivastuvõtt toimus 21. juunist 1. juulini ning siis kandideeris mitme aine õpetaja erialale kokku 63 huvilist ning neist võeti vastu 24.

„See tähendab, et kokku laekus tänavu mitme aine õpetaja erialale 94 avaldust ning vastu võeti 37 tuleviku haridustegijat,“ märkis ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk. Ta tõi võrdluseks, et eelmisel aastal laekus mitme aine õpetaja erialale kokku 41 avaldust ning neist asus õppima 16.

Lisaks mitme aine õpetaja erialale kasvas Tallinn Ülikoolis avalduste arv kehakultuuri, ajaloo ja vene keele õpetajate õppekavadel. Tänavusest vastuvõtust selgus seegi, et nii bakalaureuse- kui ka magistriõppes on suurenenud huvi alushariduse pedagoogi eriala vastu, sest mõlemas astmes kasvas avalduste arv ligi 30%.

Ka on senisest rohkem huvilisi kooli tugiteenuste spetsialistide ettevalmistavatele erialadele. Näiteks on tõusnud avalduste hulk sotsiaalpedagoogi, eripedagoogi ja koolipsühholoogi õppekavadele.

„Rõõm on tõdeda, et õpetajakoolituse erialadele kandideerijate arv on viimastel aastatel üha suurenenud,“ kommenteeris Olesk.

Kõige rohkem esitati Tallinna Ülikooli sisseastumisavaldusi just haridusteaduste instituuti – põhivastuvõttu laekus 2250 avaldust, mis on 475 võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Haridusteaduste instituudi (HTI) esimeses astmes on kõige populaarsemad õppekavad alushariduse pedagoog, eripedagoogika ning sotsiaalpedagoogika. Väga suur konkurss on ka pedagoogika ja klassiõpetaja erialadele. Magistriõppes on kõige populaarsemad õppekavad hariduse juhtimine, alushariduse pedagoog,a ndragoogika ja eripedagoogika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles