Integratsiooni Sihtasutus registreerib tasuta eesti keele kursustele

BNS
Copy
Eesti keele õpik vene emakeelega inimestele.
Eesti keele õpik vene emakeelega inimestele. Foto: Liis Treimann

Integratsiooni Sihtasutuse veebilehel integratsioon.ee algab 25. augustil kell 10 registreerimine tasuta eesti keele kursustele A1-C1 tasemel.

Kokku avaneb 91 õpperühma, kuhu on oodatud 1456 keeleõppijat. Kursustele saavad registreeruda täiskasvanud alates 18. eluaastast ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID abil.

Eesti keele kursused toimuvad nii kontaktõppe vormis kui veebis. Kontaktõppes saab osaleda Tallinnas, Narvas, Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Ahtmes, Tartus, Pärnus ja Sillamäel. Kursused mahuga 120 akadeemilist tundi kestavad septembrist detsembrini.

Sihtasutuse kodulehel saab tutvuda tunniplaani ja kursustele registreerimise reeglitega ning testida oma keeleoskust.

Integratsiooni Sihtasutus lähtub keelekursuste korraldamisel kehtivatest koroonaviiruse leviku tõkestamise nõuetest.

"Kontaktõppesse registreeruja peab olema tundi tulles valmis esitama COVID tõendi," ütles Integratsiooni Sihtasutuse keeleõppe valdkonnajuht Jana Tondi. "Samuti võib olenevalt viirusolukorrast tekkida vajadus kontaktõppest veebiõppesse üle minna ning selleks peab keeleõppijal olema mikrofoni ja kaameraga arvuti kasutamise ning internetiühenduse võimalus," lisas Tondi.

Veebis registreerunutele lisaks alustavad sügisel keeleõpet veel ligi 500 inimest, kes läbisid 2021. aastal Integratsiooni Sihtasutuse keeleõppe alase nõustamise või jätkavad keeleõpet pärast edukalt läbitud eelmise taseme kursust. Kokku saab septembris tasuta keeleõpet alustada või jätkata ligi 2000 inimest.

Järgmine võimalus kursustele registreerumiseks avaneb oktoobris. Siis pakub Integratsiooni Sihtasutus veel 240 õppekohta kontaktõppe vormis Ida-Virumaal, näiteks Sillamäel, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Ahtme ja Kiviõli piirkonnas ja 128 veebikursuste õppekohta, kus saavad osaleda keelehuvilised üle Eesti.

Lisaks septembris algavatele keelekursustele pakub Integratsiooni Sihtasutus ka teisi tasuta keeleõppe võimalusi, millest saab juba täna osa võtta: kolmandate riikide kodanikele mõeldud eesti keele B1-taseme kursused, keeleõpe nulltasemelt kuni tasemeni B1 k.a Eesti kodakondsuse taotlemiseks, eesti keele kohvikud ja klubid, kultuuriõpe, virtuaalsete vestluste sari Keelerulett ja eesti keele majade üritused keele praktiseerimiseks. Täpsem info on toodud integratsioon.ee veebilehel.

Parimat keeleõppe vormi aitab valida nõustaja. Tasuta nõustamisele registreerimiseks tuleb võtta ühendust e-posti teel info@integratsiooniinfo.ee või tasuta telefonil 800 9999.

Eesti keele õpet Integratsiooni Sihtasutuse kursustel rahastavad kultuuriministeerium ja siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles