Tuntud koolijuht kandideerib Tallinnas Isamaa nimekirjas

BNS
Copy
Peep Lassmann
Peep Lassmann Foto: Sander Ilvest

Endine Eesti muusika- ja teatriakadeemia rektor Peep Lassmann kandideerib kohalikel valimistel Tallinnas Isamaa nimekirjas.

Lassmanni sõnul on tema kandideerimise ajendiks kitsaskohad Eesti muusikavaldkonnas. "Kultuuri edasikandmise kontekstis on väga oluline, et Eestis oleks koht ja võimalus professionaalsetele muusikutele. Noorte talentide leidmiseks peame hoolitsema selle eest, et meie lapsed kuuleksid parimaid Eesti muusikuid heas esitluses võimalikult varakult," ütles Lassmann. "Muusikavaldkonnas ei saa loota ainult heale õnnele ja tublidele harrastajatele, vaid tuleb teha süsteemset tööd, et Eesti tippudele oleksid loodud vajalikud eeldused kultuuri edasikandmiseks. See eeldab riigi ja omavalitsuste koostööd juba täna tegutsevate professionaalide toetamisel," lisas ta.

Lassmann tõstis eraldi esile Isamaa plaani luua Tallinnas üliõpilasstipendium. "Tallinna kõrgkoolide tudengitele loodav stipendium on suur samm edasi, mis võimaldaks tudengitel keskenduda oma õpingutele. Omavalitsused, kus pakutakse kõrgharidust peavad mõtlema viisidele, kuidas haridusvaldkonda laiapõhjaliselt toetada," ütles ta, viidates plaanile võimaldada Tallinna tuhandele parimale üliõpilasele igakuist 200 euro suurust stipendiumi.

Peep Lassmann on eesti pianist ja muusikapedagoog. Aastatel 1992–2017 oli Lassmann Eesti muusika- ja teatriakadeemia rektor. Ta alustas muusikaõpinguid Tallinna lastemuusikakoolis, misjärel õppis Tallinna muusikakeskkoolis ja Tallinna konservatooriumis. Pärast konservatooriumi lõpetamist 1971. aastal täiendas Lassmann end Moskva konservatooriumis. Tööle asus Peep Lassmann Tallinna konservatooriumi, olles õppejõud. 1987. aastast alates oli Lassmann Tallinna konservatooriumi klaverikateedri juhataja ja 1992. aastast Eesti muusikaakadeemia rektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles