Sotsiaaldemokraadid on mures laste hariduse arvelt koonerdamise pärast

PM Haridusportaal
Copy
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: Madis Veltman

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon kutsub 2022. aasta riigieelarvet kokku panevat valitsust loobuma oma kevadisest kärpeplaanist, mida on kavas teha peamiselt hariduse ja siseturvalisuse arvelt.

«Läbirääkimised järgmise aasta eelarve üle on jõudmas otsustavasse järku, aga vaatamata loodetust hoogsamale maksulaekumisele ei ole valitsus astunud sammugi tagasi oma kevadistest kärpeotsustest. Rahandusministri ülesandeid täitev Maris Lauri on selle välja öelnud. Sotsiaaldemokraadid ei lepi sellega, et valitsus hoiab kokku laste huvihariduselt ega kohku tagasi politseinike koondamisest ja päästekomandode sulgemisest ning ei näe ei politseinikele ega päästjatele ette palgatõusu. Võrdluses keskmise palgaga langevad ka õpetajate tasud, keda uuel aastal ootab ees kõigest kolmeprotsendiline palgalisa. Meie sõnum valitsusele on üks – kärped kahjustavad Eestit ja Eesti tulevikku ning need tuleb ära jätta,» ütles SDE esimees Indrek Saar.

Saare sõnul ootavad sotsiaaldemokraadid, et eelarvekõnelusi alustavad ministrid seisaksid oma haldusala eest ega laseks riiki õhemaks lõigata.

«Kui sotsiaaldemokraadid kandsid valitsusvastutust, siis kerkis õpetajate töötasu Eesti keskmisest rohkem ning päästjate palk suurenes 2019. aastal 23 protsendi võrra. Kärpepoliitika ei võimalda Eestit tugevamaks ehitada ega kriisidest jagu saada,» ütles Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles