Uuring: kõige soodsamalt saab koolitarbed kätte 31 euroga

PM Haridusportaal
Copy
Koolitarbed.
Koolitarbed. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskus koostas nelja jaeketi põhjal esimesse klassi mineva lapse koolikaupade hinnavõrdluse, soodsaim koolitarvete hind on 31 eurot.

Uuringust selgus, et soodsaima hinnaga saab koolitarbed osta Maxima e-poest, kus need maksavad 31 eurot. Järgnevad Rimi e-pood, kus koolikaubad maksavad 38 eurot, Selveris on soodsaimate koolikaupade hind 42 eurot ja Prismast soodsaima hinnaga koolitarbeid ostes on hinnaks 51 eurot.

Hinnavõrdluse aluseks võeti esimesse klassi mineja soovituslikud koolitarvete nimekirjad, mille on koostanud Tallinna 21. Kool, Gustav Adolfi Gümnaasium ja Viimsi Kool.

„Koolitarvetele lisandub veel koolides, kus koolivorm on kohustuslik, piduliku ja igapäevase koolivormi kulu. Esimesse klassi mineva õpilase koolivorm, kuhu kuuluvad koolivest, polosärk, tekkel, püksid või seelik, maksab ligikaudu 100 eurot,“ rääkis teabekeskuse juht Mari-Liis Jääger. „Traditsioonilised esimese koolipäeva rõivad, must seelik või püksid ning valge pluus, saab soetada 30-40 euro eest,“ lisas ta.

Esimesse klassi mineva lapse vanemad saavad kohalikult omavalitsuselt taotleda koolitoetust. Suurimat koolitoetust, 320 eurot, maksab Tallinn, Tartu ja Pärnu linna koolitoetus lapse kohta on 100 eurot ning Narvas 50 eurot.

„Kooliteed alustav laps vajab lisaks koolitarvetele ja esimese koolipäeva riietele ka mugavaks õppimiseks kirjutuslauda ja tooli ning spordiriideid ja -jalanõusid. Kõiki kooli algusega seotud kulutusi saab vähendada ostes kasutatud koolivormi või -mööblit. Paljud kauplused teevad pärast koolikaupade kampaaniaid täiendavaid allahindlusi ning seega ei maksa kõiki kooliks vajalikke asju kohe augustis ära osta,“ selgitas Mari-Liis Jääger.

Koolikaupade hinnavõrdlus viidi läbi Torupilli ja Pirita Selveris 29. juulil, Prisma e-poes 9. augustil ja Rimi e-poes ning Maxima e-poes Barbora 16. augustil.

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskus on loodud 2010. aastal eesmärgiga toetada inimesi majandusalaste otsuste tegemisel, jagada teadmisi rahaasjade korraldamisest ning aidata kaasa finantskirjaoskuse edendamisele Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles