Karret Sepp jätkab tšelloõpinguid Sibeliuse akadeemias

PM Haridusportaal
Copy
Karret Sepp
Karret Sepp Foto: Erakogu

Saaremaalt pärit Karret Sepp siirdub tšelloõpingutele Soome Sibeliuse akadeemiasse, kirjutab Saarte Hääl. 

Tallinna muusikakeskkooli lõpetanud noormehel oli edasisteks õpinguteks mitmeid võimalusi ka Eestis, kuid tema tahtis kindlasti minna välismaale ja proovida erinevaid õppimismeetodeid.

“Sibeliuse akadeemia tšelloklass on maailmas kõrgelt tunnustatud ja mul oli võimalus osaleda ka selle õppejõu Marko Ylöneni juures meistriklassis. Temalt sain väga palju inspiratsiooni ja ideid, kuidas tšellot mängida ja mismoodi sellest pillist häält kätte saada,” ütles Karret Saarte Häälele.

Konkurss Sibeliuse akadeemiasse on väga kõva, katsetajatest pääseb kooli vaid iga kaheteistkümnes. “Salvestasin katsete tarbeks neli lugu, kokku 35 minutit. Seejärel saadeti kohustusliku materjalina üks keeruline etüüd, mille õppimiseks ja salvestamiseks oli aega kolm nädalat,” rääkis noor tšellist, kes sai teate kooli vastuvõtmisest enne jaanipäeva.

Peagi kolib noormees Soome, kus eluase on juba välja vaadatud. Õnneks ta kooli kõrvalt enda ülalpidamiseks tööd esialgu tegema ei pea – Karret pälvis noore õpetlase 4000-eurose stipendiumi, mis on noormehe sõnul akadeemias õpingute alustamisel väga suureks toeks.

“See on väga hea stardiraha,” tõdes ta. Lisaks andis Karret suvel koos ansambliga Tšellopoisid oma kolmkümmend kontserti, millega teenitud raha sai samuti õppimiseks kõrvale pandud. “Saan rahulikult õppimisele keskenduda ja käia esinemas, kui vaja,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles