Mustamäele kerkib 13 miljoni euro eest uus riigigümnaasiumi hoone

BNS
Copy
Riigigümnaasiumi ehitus Rakveres
Riigigümnaasiumi ehitus Rakveres Foto: Ain Liiva

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) allkirjastas Mustamäe riigigümnaasiumi õppehoone ehituslepingu OÜ Astlanda Ehitusega; lepingu maksumus on ligi 13 miljonit eurot ning koolihoone valmib tuleva aasta lõpuks.

"Arhitekt Must ideekavandi "Kuppelmaastik" järgi Akadeemia tee 25 kinnistule ehitatavas koolihoones on mugavalt ruumi 1080 õpilasele ja 120 õpetajale. Hoone suletud netopind on 8066 ruutmeetrit ning tegemist on liginullenergia ehk A-energiaklassi hoonega," ütles RKAS-i kinnisvaraarenduse projektijuht Jaanus Müller pressiteates.

Koolihoone rajatakse kaheks mahuliseks osaks jaotuva hoonena. Kolmnurkses hooneosas paiknevad õpperuumid ning kandilises hooneosas spordiruumid. Hooneosad on ühendatud maastikku peidetud esimese korruse abil, millest liigub üle kergliiklustee Tehnopoli ja Mustamäe trolli lõpp-peatuse vahel.

Mustamäe riigigümnaasiumi õppehoone tellijaks on haridus- ja teadusministeerium. Hoone rajamist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Ideekavandi autorid on Alvin Järving, Ott Alver, Mari Rass, Jõnn Sooniste, Katrin Vilberg ning Lisett Laurimäe arhitektuuribüroost Arhitekt Must.

Projektijuhtimise eest vastutab Hoco OÜ, sisearhitektuuri eest MP Studio OÜ ning maastikuarhitektuuri eest hoolitseb OÜ Väli. Konstruktsioonid joonestas Kuupmeeter OÜ ja tehnosüsteemid projekteeris Aden Projekt OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles