Esmaspäevast tuleb külalistel Viljandi lasteaedades kanda maski

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Linnavalitsuse teatel peavad edaspidi kõigis Viljandi lasteaedades maski kandma nii lapsevanemad kui ka külastajad.
Linnavalitsuse teatel peavad edaspidi kõigis Viljandi lasteaedades maski kandma nii lapsevanemad kui ka külastajad. Foto: EVE NAABER

Viljandi innavalitsuse haridusja kultuuriameti ning Viljandi lasteaedade juhtide ühine arutelu viis otsuseni kehtestada esmaspäevast, 16. augustist taas maskikandmise kohustus kõigis linna lasteaedade ruumides neil, kes seal püsivalt ei viibi.

Abilinnapea Jane Koitlepa sõnul on maskikandmise nõude taga eesmärk hoida lasteaiad maksimaalselt töös.

«Koroonaviirus pole kuhugi kadunud ja lasteaias käivad lapsed on kõik vaktsineerimata,» ütles Koitlepp. «Lasteaiaõpetajad ja sealsed töötajad on umbes 80 protsendi ulatuses küll vaktsineeritud, kuid selleks, et inimestevahelistest kontaktidest tulenevaid riske vähendada, peame tegema kõik endast oleneva ja võtma kasutusele meetmeid koroonaviiruse võimaliku leviku peatamiseks.»

Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Jaak Raie täpsustas, et maskikohustus kehtib neile, kes püsivalt lasteaiamajas ei ole, see tähendab lapsevanematele ja külalistele. Sama nõue kehtis ka kevadel, kuid see kaotati Raie sõnul suvel, kui koroona taandus ja lapsi käis lasteaias vähem. Kehtima hakkav maskikohustus on seega piirangute naasmine.

Raie sõnul hakatakse järgmisest nädalast lasteaedades nii vaktsineeritud kui vaktsineerimata töötajatele tegema koroonaproove. «Töötajaid testitakse vähemalt üks kord nädalas ja kui on võimalust, siis tihedamalt.» Ta täpsustas, et kasutusele võetakse kiirproovid, mida saab hõlpsasti teha ise, mitte PCR-proovid.

Lasteaedade välisuste juures on desinfitseerimisvahendid ja nende kõrvale pannakse esmaspäevaks ka maskid, mida külalised saavad sisse astudes ette panna.

Haridus- ja kultuuriamet hindab koos lasteaiajuhtidega koroonaviiruse leviku olukorda Viljandis ning teeb selle põhjal edasised otsused vajalike meetmete kasutamise kohta.

TARVO MADSEN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles