Tiskre põhikooli ja lasteaia arhitektuurikonkursi võitis kavand "X+Y"

BNS
Copy
Tiskre lasteaia ja põhikooli arhitektuurikonkursi võidutöö
Tiskre lasteaia ja põhikooli arhitektuurikonkursi võidutöö Foto: Harku vald

Harku vallavalitsuse ja Eesti Arhitektide Liidu koostöös korraldatud Tiskre põhikooli ning lasteaia hoonekompleksi arhitektuurivõistluse võitsid Kristiina Aasvee, Lauri Eltermaa, Kaur Talpsep ja Sten Vendik arhitektuuribüroost Kauss Arhitektuur OÜ ideekavandiga "X+Y".

32 000-eurose preemiafondiga võistlusele esitati seitse ideekavandit. Võitja valiti žürii üksmeelse otsusega. Samuti valiti välja teise ja kolmanda koha ning kahe ergutuspreemia väärilised tööd, teatas Harku vallavalitsus.

Harku vallavanema Erik Sandla sõnul täidab arhitektuurikonkursi võidutöö sellele seatud ootusi – tulemus on valla avalikku ruumi rikastav arhitektuurselt silmapaistev terviklahendus. "Samuti vastab see võistluse lähteülesandele, mille kohaselt peab loodav õpikeskkond olema nüüdisaegne ja toetama iga õppija ning lasteaialapse nii individuaalset kui ka sotsiaalset arengut," märkis Sandla pressiteates.

Esimese koha preemia oli 10 000 eurot. Teine koht preemia suurusega 8000 eurot läks tööle märgusõnaga "Aileron", mille autoriteks on Lembit Tork, Igor Smoljakov, Gea Hein, Marit Aripmann, Anni Veske, Otto Ostrat, Piret Pallase ja Minea Kaplinski-Sauk arhitektuuribüroost Sirkel & Mall OÜ.

Kolmas koht preemia suurusega 6000 eurot läks tööle märgusõnaga "Rapsoodia", mille autoriteks on Xenia Angela Sooniste, Jõnn Sooniste ja Andreas Krigoltoi arhitektuuribüroost J+XS OÜ.

4000-eurosed ergutuspreemiad anti tööle märgusõnaga "Jooks", mille autoriteks on Ljudmilla Georgijeva ja Mae Köömnemägi inseneri- ja arhitektuuribüroost Innopolis Insenerid OÜ ning "Pesa", mille autoriteks on Jane Teresk, Linda Li Arro ja Rasmus Ink OÜ-st Projektibüroo.

Arhitektuurikonkurss hõlmas endas 2023. aasta sügisel tööd alustava kolme paralleeliga üheksaklassilise Tiskre põhikooli hoonet ligi 650 lapsele ja kaheksa rühmaga lasteaia hoonet ligi 190 lapsele.

Kavandatav Tiskre põhikool ja lasteaed hakkab teenindama Tallinna külje all asuvat valla kõige kiiremini arenevat Apametsa elamupiirkonda. Liginullenergiahoone nõuetele vastav hariduskompleks on plaanis rajada Tiskre külla, Liiva tee 53 kinnistule.

Arhitektuurikonkursi viieliikmelisse žüriisse kuulusid arhitektid Maarja Nummert, Pelle-Sten Viiburg ja Ivar Lubjak Eesti Arhitektide Liidust ning Harku vallavanem Erik Sandla ja vallaarhitekt Kristiina Ott-Rätsepp.

Järgmisena korraldab Harku vallavalitsus väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse projekteerimistööde tellimiseks ideekonkursi võitjaga. Projekteerimistööde maksumus on ligikaudu 500 000 eurot, millele lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles