Uus kantsler soovib parandada HTM-i koostööd partneritega

BNS
Copy
Uus kantsler Kristi Vinter-Nemvalts
Uus kantsler Kristi Vinter-Nemvalts Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teaduministeeriumi (HTM) uus kantsler Kristi Vinter-Nemvalts soovib muuta ministeeriumi koostöö nii majas sees kui ka partneritega sisukamaks ja panna informatsiooni paremini liikuma.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on muudatused vajalikud, et ministeerium jõuaks stabiilsesse tööjärku. «Nii on meil võimalus haridusvaldkonda senisest sisulisemalt arendada,“ ütles minister pressiesindaja teatel. „Loodan, et ministeerium on edaspidi senisest veelgi parem koostöine partner kõigile haridusmaastiku osapooltele.»

Kristi Vinter-Nemvaltsi sõnul on HTM viimased neli aastat töötanud muutlikes oludes. «Oleme käivitanud haridus- ja noorteameti, samuti on hariduselu mõjutanud koroonaviiruse levik,» selgitas ta. «Muutusi on palju ning neid muutusi on vaja analüüsida ja tegevusi kavandada. See eeldab ministeeriumilt senisest operatiivsemat ja sisulisemat toimetamist.»

Uus kantsler selgitas, et rohkem on vaja pöörata näoga oma koostööpartnerite poole ning kasutada paremini ära võimalused, mis aitavad tööd operatiivsemaks ja sisu toetavamaks muuta. «Ministeeriumi eesmärk peab olema see, et tegevused saaksid ka meie partnerite vaatest kõige paremini toetatud ja teostatud,» sõnas Vinter-Nemvalts.

Kristi Vinter-Nemvalts tutvustas esmaspäeval ministeeriumi põhimääruse muudatuse ettepanekut, mis näeb ette ministeeriumi struktuuri koondamist kolme suure valdkonna alla: üldharidus- ja noortepoliitika valdkond; teadus-, innovatsiooni-, kõrg- ja kutsehariduspoliitika valdkond ning haldusvaldkond. Kantsleri vastutusvaldkonnaks saavad lisaks keelepoliitika, strateegiline planeerimine ja kommunikatsioon, õiguspoliitika ja personalivaldkond.

«Osakondade ülesanded kujundatakse senise killustatud jaotuse asemel sisuvaldkondade järgi, pidades silmas sihtgrupi suurust ja sihtgrupile suunatud tegevusi,» rääkis Vinter-Nemvalts. «Omavahel liidetakse lähedalt seotud sisuosakonnad. Eesmärgiks on ühtlasem ja koostöisem ning kiirem otsustusprotsess.» 

Tema sõnul ei too need muudatused kaasa eelarvele täiendavat koormust.

Kui valitsus muudatused heaks kiidab, jõustuvad muudatused 1. septembrist.

Esmaspäeval ametisse astunud kantsler Kristi Vinter-Nemvalts on viimased 2,5 aastat olnud ministeeriumis alus- ja põhihariduse, keele- ja noortepoliitika asekantsler. Tal on doktorikraad kasvatusteaduste valdkonnas Tallinna Ülikoolist ning ligi üheksa aaasta pikkune juhtimiskogemus, millest kaks aastat on ta tegutsenud avaliku teenistuse tippjuhina. Enne ministeeriumi asekantsleri ametikohale asumist töötas Kristi pikalt Tallinna Ülikoolis Haridusteaduste Instituudi, Kasvatusteaduste Instituudi, Pedagoogilise Seminari ja Meediahariduskeskuse direktorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles