Kaitseväe akadeemias alustasid õppetööd uued põhikursused

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv.
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv. Foto: mil.ee

Esmaspäeval alustasid kaitseväe akadeemias õppetööd 2021. aasta maaväe, õhuväe ja mereväe põhikursustele immatrikuleeritud 92 uut kadetti.

"Tere tulemast stardipakkudele, head kamraadid! Ma olen uhke, et nii paljud teist on valinud enda teostamiseks tegevväelase raske tee, mis kujutab endast takistustega maratonijooksu. Ärge heituge, sest vanemate kolleegidena teeb akadeemia meeskond kõik selleks, et teie algus oleks võimalikult sirge, selge ja jõukohane. Keskenduge oma õpingutele ning järgige vanemate kamraadide õpetusi, sest need kaks asja aitavad teil fookuse hoida seal, kus see õigel hetkel peab olema. Kõik muu laheneb juba iseenesest," ütles kaitseväe akadeemia ülem kolonel Vahur Karus tervituseks uutele kadettidele.

Esimesel nädalal ootab uusi kadette ees administratiivnädal, mille jooksul seavad nad end ühiselamus sisse, saavad kätte oma varustuse ja relvastuse ning osalevad sissejuhatavates infotundides, kus tutvustatakse kadettidele akadeemias kehtivaid õigusakte ja õppetöö korraldust.

Järgmisel nädalal algab aga sissejuhatus erialasse, mille käigus hinnatakse kadettide juhiomadusi, koostöövõimet ning eelnenud sõjalises väljaõppes omandatud teadmisi ja oskusi.

COVID-19 viiruse leviku tõkestamiseks tehti kõigile uutele kadettidele saabudes kiirtest ning need, kes olid koroonaviiruse vastu vaktsineerimata, said ka end akadeemias vaktsineerida.

Kaitseväe akadeemia on Eesti ainus riigikaitseline kõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ning Kaitseliidule. Akadeemia põhikursusel saab õppida maa-, mere- või õhuväe õppesuunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles