Matemaatika riigieksamini on loetud päevad! (1)

Marge Varma
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Eesti keele riigieksam on sel aastal tehtud. Fotol Jaan Poska gümnaasiumi abituriendid 19. aprillil toimunud eksamil.
Eesti keele riigieksam on sel aastal tehtud. Fotol Jaan Poska gümnaasiumi abituriendid 19. aprillil toimunud eksamil. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

21. mail toimub matemaatika riigieksam gümnaasiumilõpetajatele. Postimehe haridusportaalis saate kõik teemad üle korrata!

Haridusportaali lehelt: https://haridus.postimees.ee/section/5311 leiate kogu vajaliku materjali, et iseseisvalt eksamiks korrata.

Sel aastal ei ole riigieksami sooritamine kohustuslik, sest juba üle aasta kestab koroonaviiruse pandeemia ning õpilased on pidanud uudse kogemusena õppima distantsõppes. Seetõttu on riigieksamite tegemine sarnaselt eelmise aastaga vabatahtlik.

«Gümnaasiumi lõpetamise tingimuseks ei ole 2020/2021. õppeaastal riigieksamite, neid asendavate rahvusvaheliselt tunnustatud eksamite, gümnaasiumi koolieksami ja õpilasuurimuse või praktilise töö sooritamine,» on haridus- ja teadusministeerium varem teada andnud.

Siiski on ministeeriumi sõnul soovijatel võimalus riigieksameid teha. Mitmele ülikooli erialale õppima asumiseks on vaja eelnevalt sooritatud riigieksami tulemust.

Postimehe haridusportaal tuli sel aastal õppijatele appi. Palusime Loo keskkooli matemaatikaõpetajal Allar Veelmaal luua õppevideod ja testid, mis aitaksid kitsa matemaatika kursuse läbinutel riigieksamiks valmistuda.

Nüüd on Postimehe haridusportaalis üleval kogu gümnaasiumi kitsa matemaatika kursuse materjal ning õppimise kinnistamiseks iga teema kohta ka testid. Nii on võimalik kohe hinnata, kas teema on omandatud või on vaja veel harjutada.

Gümnaasiumis saab matemaatikat õppida kahel viisil: laia kursuse matemaatikat ja kitsa kursuse matemaatikat. Teemad nendel kursustel on üldjoontes samad, kuid laia kursuse matemaatika käsitleb teemasid põhjalikumalt.

Kokku on vaja laia matemaatika kursusel läbida koolis 14 kohustuslikku kursust (490 õppetundi) ja kitsa matemaatika korral 8 kursust ehk 280 matemaatikatundi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles