Esita oma kandidaat aasta õpetaja konkursile!

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
Koigi põhikooli inglise keele õpetaja Kaisa Berg. Pilt on illustratiivne.
Koigi põhikooli inglise keele õpetaja Kaisa Berg. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kutsume üles märkama ja tunnustama pühendunud ning suure südamega tööd tegevaid õpetajaid ja teisi haridustöötajaid, sest suurepärane töö väärib esiletõstmist! Aasta õpetaja konkursile saab Haridus- ja Teadusministeeriumi veebilehel kandidaate esitada kuni 18. aprillini. 

Aasta õpetaja kümne kategooria parimatele määrab valitsus riikliku aastapreemia suurusega 10 000 eurot ning lisaks kuni kolm haridustöötaja elutööpreemiat suurusega 65 000 eurot. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja aasta haridusteo laureaate.

Kandidaate saab esitada kokku kolmeteistkümnes kategoorias. Seejärel alustavad parimate väljaselgitamiseks esmalt tööd piirkondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon.

Kategooriad:

1. aasta lasteaiaõpetaja

2. aasta klassiõpetaja

3. aasta klassijuhataja

4. aasta põhikooli aineõpetaja

5. aasta gümnaasiumiõpetaja

6. aasta kutseõpetaja

7. aasta tugispetsialist

8. aasta huvialaõpetaja

9. aasta õppejõud

10. aasta õppeasutuse juht

11. aasta hariduse sõber

12. aasta haridustegu

13. haridustöötaja elutööpreemia (kuni kolm)

Kõik tunnustuse saajad on viimase kolme aasta jooksul aidanud silmapaistvalt kaasa õpilaste individuaalsele ja sotsiaalsele arengule ning nende panus väärib esiletõstmist ja jagamist.

Elutööpreemia laureaati tunnustatakse suure panuse eest haridusvaldkonda laiemalt. 2020. aastal said riikliku haridustöötaja elutööpreemia zooloog Aleksei Turovski, emeriitprofessor Talvi Märja ja koolijuht Laine Belovas, kes on öelnud, et kedagi vägisi õppima panna ei saa, võimalik on luua vaid õppimiseks sobivad tingimused. Nii ongi parimad õpetajad parimal moel oma õpilaste arengu toetajad.

Aasta õpetaja gala 2020. Riiklik haridustöötaja elutööpreemia pälvisid Talvi Märja, Laine Belovas ja Aleksei Turovski.
Aasta õpetaja gala 2020. Riiklik haridustöötaja elutööpreemia pälvisid Talvi Märja, Laine Belovas ja Aleksei Turovski. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja Teadusministeerium tunnustab haridustöötajaid ja hariduse toetajaid üheksandat korda. Augustis koguneb riiklik hariduspreemiate komisjon, mille liikmed teevad lõppvaliku riiklikule tasandile esitatud kandidaatide seast. Komisjoni kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad ning eelmistel aastatel tunnustatud haridustöötajad.

Auhinnad antakse üle 2. oktoobril Ugala teatris toimuval aasta õpetaja galal «Eestimaa õpib ja tänab».

Aasta kooli tiitlile kandideerimine avaneb, kui koolimajad on taas kõikidele õpilastele õppetööks avatud. Osalemiseks tuleb kooliperel saata lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri.

Aasta kool on osa Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja kuulutatud aasta õpetaja konkursist, mille eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles