Riigikeele eksam piirangute tõttu tõenäoliselt ära ei jää

Alexandra Saarniit
Copy
Riigieksam.
Riigieksam. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi koolid on vähemalt 25. aprillini kontaktõppeks suletud, siis 19. aprillil toimuv riigikeele eksam suure tõenäosusega siiski ära ei jää. Kuidas edaspidi haridust puudutavaid piiranguid leevendatakse, ei ole veel otsustatud, vahendab «Aktuaalne kaamera».

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ütles, et kuigi koolide avamine aprilli lõpus on suure riskiga otsus, on see vajalik: «See on laste huvist lähtuv otsus ja see ei viita sellele, et olukord riigis on kuidagi parem, et inimesed võiksid hakata uuesti rahumeeli reisima ja pidudel käima». 

Kuigi kontaktõpe on 25. aprillini keelatud, siis 19. aprillil toimuv riigikeele eksam suure tõenäosusega toimub ning Haridusminister Liina Kersna sõnul on eksami toimumise lubamisel lähtutud teadusnõukoja soovitusest.

«Teadusnõukoda vastas, et kui olukord ei lähe hullemaks - ja tegelikult on olukord praegu läinud paremaks -, siis võiks selle eksami korraldada kõiki ohutusmeetmeid kasutusele võttes,» sõnas Kersna, lisades, et terviseameti laos on 20 000 kiirtesti, mida võiks kasutada abiturientide kiirtestimiseks. 

Ka terviseamet kinnitab, et kuigi kiirtestimine on võimalik, ei saa seda kohustuslikuks muuta, kuid ohutust eksamiruumis aitab tagada ka õpetajate ja välisvaatlejate vaktsineerimine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles