Tallinna Ülikooli uue rektori valimise viimane avalik debatt

Postimees
Copy
Tallinna ülikooli rektorikandidaatide viimane avalik debatt.
Tallinna ülikooli rektorikandidaatide viimane avalik debatt. Foto: Tallinna ülikool

27. jaanuaril kell 13 kohtuvad Tallinna Ülikooli rektori kandidaatidena üles seatud professorid Katrin Niglas ja Tõnu Viik viimases avalikus debatis. Postimehe haridusportaal kannab debatti üle.

Tallinna Ülikooli uus rektor valitakse 1. veebruaril. 

Debatis, mida juhib ERRi saatejuht Urmas Vaino, võetakse peamiste teemadena kõne alla teaduse ja õpetajahariduse tulevik, koostöö ettevõtetega ning jätkusuutlikkusele suunatud tegevused.   

Nii professor Viik kui ka professor Niglas on praegu ametis Tallinna Ülikoolis. Katrin Niglas on juba teist ametiaega teadusprorektor, Tõnu Viik aga juhtis viis aastat TLÜ humanitaarteaduste instituuti ning on praegu filosoofiaprofessor. 

Tegemist on korraliste valimistega. Alates eelmise rektori Tiit Landi valimisest TalTechi rektoriks kuni uue rektori inauguratsioonini juhib Tallinna Ülikooli rektori kohusetäitja Priit Reiska. Uus rektor inaugureeritakse 17. mail. 

Tallinna Ülikoolis õpib 7101 tudengit, neist 3682 bakalaureuseõppes, 2730 magistriõppes, 393 rakendusõppes ja 296 doktoriõppes. Välistudengeid on 11%. Õppekavasid on kokku 118 (magistriõpe 59, bakalaureuseõpe 40, doktoriõpe 13, rakenduskõrgharidusõpe 6). 21 õppekava on inglise keeles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles