Tudengid kutsusid rektorikandidaadid debatile

Postimees
Copy
Tudengidebatt 2.12.2020
Tudengidebatt 2.12.2020 Foto: Tallinna Ülikool.

Tallinna Ülikoolile valitakse 1. veebruaril uus rektor. 2. detsembril kell 18 kohtusid kandidaatidena üles seatud professorid Katrin Niglas ja Tõnu Viik esimest korda avalikus debatis, mida juhtis Üliõpilaskonna esimees Johanna Viik.

Ülekannet stuudiost saab järele vaadata ülikooli YouTube’i kanalil.

Debatil võeti kõne alla see, kuidas saab Tallinna Ülikoolist tõeliselt jätkusuutlikult arenev teadus- ja õppeasutus, aga ka küsimused, kuidas toetab ülikool üliõpilase kujunemist ennastjuhtivaks õppuriks ning millised väljavaated on Eestis edaspidi rahvusvahelistel üliõpilastel.

Mõlemad kandidaadid töötavad Tallinna Ülikoolis. Katrin Niglas on juba teist ametiaega teadusprorektor, Tõnu Viik aga juhtis viis aastat TLÜ humanitaarteaduste instituuti ning on praegu ametilt teenekas filosoofiaprofessor. Infot kandidaatide, nende platvormide ja debattide kohta leiab rektori valimise kodulehelt.

Otsuse, kummast kandidaadist saab järgmiseks viieks aastaks Tallinna Ülikooli rektor, teeb valimiskogu 1. veebruaril 2021. Uue rektori ametiaeg algab 15. mail 2021. Tegemist on korraliste valimistega. Alates eelmise rektori Tiit Landi valimisest TalTechi rektoriks kuni uue rektori inauguratsioonini juhib Tallinna Ülikooli rektori kohusetäitja Priit Reiska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles